Boldog Új Évet...


2020.01.01 15:04Békés karácsonyi ünnepeket...


2019.12.23 15:42Karácsonyi ünnepély...

Minden évben karácsonyi ünnepélyen jutalmazzuk meg a kiemelkedő közösségi munkát végzett tanulóinkat.
Az iskolánk Pro-Scola Alapítványa pénzjutalomban részesítette a nyelvvizsgát szerzett tanulóinkat, illetve az alkotói pályázaton nyert diákokat.
A műsort a 10.a osztály rendezte.


2019.12.23 15:46

Családok átmeneti otthonába jártunk...

Családok átmeneti otthonába jártunk

Manapság a híradóban, újságokban szinte mindenféléről hall illetve olvas az ember. Globális felmelegedésről, természeti csodákról vagy éppen katasztrófákról viszont egy valamit elfelejtenek vagy keveset szólnak róla. Ez pedig nem más, mint a szociális intézmények helyzete. Ilyen például Zalaegerszegen a Családok átmeneti otthona is. Sajnos nagyon kevesen tudják, hogy az itt élők milyen körülmények között és miért kerültek ide. Azok az anyák és gyermekeik költöznek be, akik valamilyen családi probléma, esetleg bántalmazás elől menekülnek. Az intézményt a Magyar Vöröskereszten kívül sajnos nem sokan támogatják.

Ebből a megfontolásból döntött úgy a zalaegerszegi Széchenyi István Szakgimnázium és Szakközépiskola valamennyi tanulója és tanára, hogy a karácsony közeledtével gyűjtést szervez az intézménynek. Az iskolában kihelyezett dobozokba hozhatták a gyerekek és felnőttek egyaránt a tartós élelmiszereket, tisztítószereket, tanszereket. Kevesebb, mint másfél hét alatt egy kisbusznyi adomány gyűlt össze, amelyet az iskola néhány diákja és kísérőtanáruk szállított el a Családok átmeneti otthonába.

Az ott dolgozók és lakók is hatalmas örömmel fogadták az adományt. Nagyon megható érzés volt látni, hogy minden kis apróságnak örülni tudtak, ami talán egy hétköznapi embernek alapvető dolog. Sajnos legtöbbünknek csak ilyenkor, karácsony előtt jut eszébe, hogy segítsen a rászorulókon, pedig nekik egész évben szükségük van a segítségre. Ezért arra ösztönzök mindenkit, hogy amikor csak teheti, támogasson egy szociális intézményt, vagy állat menhelyet.

Szeretném hinni, hogy a felnövő generációk már a szociális érzékenység, a szeretet és az odafigyelés jegyében fognak felnőni.

Tegyünk együtt egy szebb és élhetőbb jövőért!
Szabó Réka 11.b


2019.12.22 09:29

interaktív drámapedagógiai előadás...

Ma Mihály Péter a Hevesi Sándor színház színésze járt iskolánkban kortárs segítőivel. Kilencedikes tanulóink vehettek részt az interaktív drámapedagógiai előadáson, melynek a másság elfogadásának erősítése volt a témája. A 80 perces darab közben a gyerekek folyamatosan be voltak vonva a történetbe, elmondhatták gondolataikat, és hogy ők hogy látják a cselekményt. Érdekes, tanulságos, tudatébresztő előadás részesei lehettünk.


2019.12.22 09:26

Nyíltnap,nyílt órákkal...

A képre kattintva megtekinthető nagyméretben!


2019.11.27 12:12Tájékoztatás...

Tájékoztatás a szakképzésben dolgozó pedagógusok jogállásváltásával és bérezésével kapcsolatban

A képre kattintva megtekinthető nagyméretben!


2020.01.07 08:04Nyíltnap,"Találj rá leendő szakmádra"...

A képre kattintva megtekinthető nagyméretben!


2019.12.22 09:26Interaktív nyílt nap...

Interaktív nyílt nap a Széchényiben általános iskolásoknak


2019.12.12 08:10

GINOP 6.1.3-17 nyelvi képzés...

Jelentkezni az iskolánk nyelvtanárainál lehet!

A képre kattintva megtekinthető nagyméretben!


2019.12.09 12:44Mikulás...

A jó gyerekeket iskolánkba szaloncukorral várta a Mikulás és a krampuszai.

A képre kattintva megtekinthető nagyméretben!


2019.12.09 12:30Épületgépészeti múzeum...

Az Épületgépész Múzeum az OMÉN 2019 rendezvény keretében az országunkban 4 szakképző intézményben avatott „Múzeumi Sarkot”.

Nagy örömünkre szolgált, hogy nálunk volt az egyik helyszín. ....MERT MEGÉRDEMELJÜK!


2019.12.02 08:17

Nyíltnap...

A képre kattintva megtekinthető nagyméretben!


2019.11.25 12:14Jövőbe mutató fejlesztés...


2019.11.19 13:28KNX átadó - ZAOL...


Általános iskolásoknak szakkörök...

Általános iskolásoknak a következő szakköri lehetőségeket kínáljuk: ÉPÍTÉSZ,INFORMATIKA, ELEKTRONIKA, ÉPÜLETGÉPÉSZ.
PRÓBÁLD KI, TAPASZTALD MEG!
Ha ugyanazon iskolából több tanuló jelentkezik, az utaztatásukat megoldjuk.
Jelentkezni szeptember 30.-ig lehet az alábbi elérhetőségen: titkarsag@szimki.sulinet.hu

A képre kattintva megtekinthető nagyméretben!


2019.10.15 08:03Tajvan...


Nyíltnap...

Élénk érdeklődés kísérte iskolánk nyílt napját: igazgatónő általános tájékoztatója után szakmacsoportjaink munkaközösség vezetői érdeklődő diákok és szülők előtt mutatták be az épületgépészet, az építőipar, a villamosipar és elektronika, valamint az informatika ágazat speciális jellemzőit; majd vendégeink beszélgethettek is szaktanárainkkal.
Hamarosan nyílt órák keretében a műhelytitkokba is lehetőség nyílik belesni, szeretettel várjuk leendő diákjainkat!


2019.11.13 07:59

Nyíltnap...

A képre kattintva megtekinthető nagyméretben!


2019.11.12 08:21Kosárlabda meccs...

NZTE- PÉCS Kosárlabda meccsen együtt szurkolnak a 11.a-sok


2019.11.12 08:32

Történelmi vetélkedő...

November 6-án a Kulturális intézmények a köznevelés eredményességéért EFOP könyvtári pályázat keretében intézményünk több csapata indult az 1848/49-es szabadságharc 170. évfordulója alkalmából megrendezett történelmi vetélkedőn a DFMVK József Attila Városi Tagkönyvtárban. Tanulóink lelkiismeretesen felkészültek és ügyesen oldották meg a feladatokat. A verseny győztese a 12. B osztály csapata, melynek tagjai: Ács Krisztián, Füzék Árpád, Horváth Szilveszter és Merse Gergely. A második helyen a 11.B, a harmadikon pedig az 5/13.A osztály csapata végzett. A résztvevők emléklapot kaptak, az első három helyezett értékes könyvjutalmakat nyert.
Gratulálunk a résztvevőknek!


2019.11.12 08:25

ZTV Egerszegi Esték...


2019.11.06 11:25SZAKMÁK A VILÁG KÖRÜL...

Élménybeszámolót tartottak a nyári szünetben külföldön tanulmányúton, világversenyen részt vett kollégák.
Borosán Gábor és Némethyné Lövey Zsuzsanna fizika tanárok CERN-ben a részecskegyorsítóban töltöttek el egy hetet, Fekets Gábor két hónapos mesterséges intelligenciával kapcsolatos továbbképzésen vett részt Tajvanban magyarként egyedüliként, valamint Péter Diána építészmérnök tanár a WorldSkillsen Kazanban vett részt a szakmák világversenyén, tanítványával Magyarországot képviselte kőműves szakmában.


2019.11.06 11:19

1956-os forradalom és szabadságharc...

Az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésére emlékező november 4-i nemzeti gyásznapon iskolánk három 12. b osztályos tanulója - Füzék Árpád, Gyémánt Martin és Merse Gergő - Tölli Tamásné Bálizs Zsuzsanna Tanárnő kíséretében a városi megemlékezés során mécsest helyezett el az Ady utcai emlékműnél.


2019.11.06 11:22

KNX...

ÚJ! ÚJ! ÚJ!

SZAKTANÁRAINK MEGSZEREZTÉK AZ OKOS, INTELLIGENS OTTHONOK TERVEZÉSÉHEZ, ÜZEMBE HELYEZÉSÉHEZ, PROGRAMOZÁSÁHOZ ÉS TANÍTÁSÁHOZ SZÜKSÉGES ISMERETEKET.

GRATULÁLUNK!

A KNX Egyesület ezúton megerősíti, hogy a fenti személyek (CSÁSZÁR MARIANN, KUMMER GYULA, KURUCZ GYULA, PETRICS ISTVÁN) sikeresen részt vettek a KNX Alapképzésen, és jogosultak a "KNX Partner embléma" használatára a megállapodott feltételeknek megfelelően.
A kurzuson való részvétellel a fenti személyek képesítéssel rendelkeznek a KNX alapján intelligens otthoni és építési megoldások tervezésére, üzembe helyezésére és diagnosztizálására.


2019.11.05 12:53

Szakmák a Világ körül...

Várunk minden érdeklődőt!


2019.11.06 11:17legjobbiskola.hu...

A képre kattintva megtekinthető nagyméretben!
2019.10.17 14:01World Skills...


Tudósítás Taiwan 10....

Pályaorientációs nap a Széchényiben

2019.10.15 08:04

Tudósítás Taiwan 10....

Sziasztok,
Immár otthonról, Zalaegerszegről írom az utolsó naplóbejegyzésemet, ugyanis 2019.10.06-án, vasárnap este szerencsésen megérkeztem. Jó hosszú út volt, több mint 24 órát töltöttem utazással. Még most is küzdök az idő eltolódással és a 25 fokos hőmérséklet különbséggel. De vegyük sorra, hogy mi is történt az utolsó két hétben!
Az utolsó jelentkezésem ott fejeződött be, hogy nagyon vártam, hogy 3 napra Taipeibe látogassunk és megérzésem nem csalt, nagyon jó és szép napokat töltöttünk el a nagyvárosban. A városba vezető utat már fejből tudtuk, régi ismerősként tértünk vissza. Megérkezésünk után rögtön egy hivatalos rendezvényen vettünk részt, ahol a kis csapatunk beszámolt az eddig tanultakról illetve a gyárlátogatások tapasztalatairól, majd banketten vettünk rész. A bankett része volt az elmaradhatatlan karaoke, illetve játékos vetélkedőt rendeztünk, ennek megszervezésére engem kértek fel. Az este jól sikerült, a tervekkel ellentétben nem fejeztük be az estét 9-kor, hanem még maradtunk egy kicsit, ugyanis a jó hangulat adott volt, a hotel meg megvár.
Másnap reggel kissé fáradtan indultunk a Tajvani Nemzeti Múzeumba, ahol a sziget több ezer éves történetébe kaptunk bepillantást. Délután pedig a közeli hegyekbe kirándultunk, ahol egy félig aktív vulkánt tekintettünk meg, szerencsére csak gőzök és gázok távoztak a hegy gyomrából, lávakitörés nem történt. Hazatérésünk után szusszantunk egyet az öt csillagos szállodában, majd sétáltunk a város Daan és Xinyi városrészeiben, melyek Taipei legpompásabb, legfényűzőbb kerületei közé tartoznak.
Némi pihenés és regenerálódás után újra a hegybe vezetett az utunk. A túra során megtekintettük egy vízesést. Délután pedig a gyönyörű köves partot látogattuk meg. Beszéljenek helyettem a képek!
Az estét egy másik öt csillagos szállodában töltöttük, gyönyörű kilátással a híres Taipei 101-re, mely egy ideig a világ legmagasabb épületének számított. A szállodánk tetején egy nyitott úszómedence is volt, a svédasztalos vacsora mindent tartalmazott, ami szem-szájnak ingere, így nem maradtunk éhesek. Kis csapatunk másnap reggel indult meghódítani a korábban említett tornyot és egészen a 98. emeletig meg sem álltunk. A toronyház már nem a legmagasabb épület, de egy rekordot még tart. Az épületben található a világ leggyorsabb liftje, amely nagyon gyorsan felvitt minket a kilátóba. A látvány lenyűgöző volt sokáig maradtunk fent és élveztük a kilátást. Délután egy kis városnézés következett, majd indultunk haza. Mindenki nagyon fáradt volt, de mindenki mosollyal és rengeteg élménnyel tért haza. A hétvége a pihenésé volt és az élmények feldolgozásával telt, majd a célegyenesbe fordultunk és következett az utolsó hét.
Az utolsó héten tovább fejlesztettük robotvezérlős tudományunkat, illetve, mivel az utolsó hét volt különféle CNC gépekkel szuveníreket készítettünk az oktatóink segítségével. Ezek közül a leglátványosabb a mobiltelefonról irányítható gépezet volt, melyet majd a suliban Ti is kipróbálhattok.
A képzés utolsó felvonása a záró ceremónia volt, ahol átvettük a képzés elvégzését igazoló bizonyítványt. Továbbá én egy másik oklevelet is kaptam, a képzés során végzett közösségi munkám elismeréseként, melynek nagyon örülök. Mind a hallgatótársaim, mind a képzést végző szervek elismerték az elmúlt hetekben a tanulás melletti tevékenységemet. További megtiszteltetésként, én mondhattam a záró és köszönőbeszédet, így képviselve a kis csapatunkat. Felemelő érzés volt, hogy a csoportból én volt az, aki a hallgatótársak, a képzést szervező minisztérium és a képzést végző intézmény vezetői előtt angolul elmondhattam, hogy mit is jelentett nekünk 2 hónapig Tajvan szigetén élni, tanulni, ismerkedni és fejlődni.
Az én Tajvan kalandom most véget ért. Rengeteg élménnyel, tapasztalattal és tudással tértem haza, melyet feldolgozni is rengeteg időbe fog telni. Nagyon örülök, hogy részt vehettem és köszönöm mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy két gyönyörű hónapot eltöltsek ezen a kicsi, de mégis oly gyönyörű szigeten. Külön köszönöm azoknak, akik a helyettesítésemet vállalták az iskolában.
Üdvözlettel: Fekets Gábor


2019.10.15 08:00