DÖK gyűlés...


2018.09.11 14:55Estiképzések...


2018.09.05 07:59Válogató...

A márciusban megrendezett válogatóversenyen Hédl Ádám, a zalaegerszegi Széchenyi Szakiskola tanulója nyert jogosultságot arra, hogy szeptemberben Budapesten az EuroSkills versenyen kőműves szakmában képviselje hazánkat. Éppen Kecskeméten, a Gáspár András Szakiskolában zajlik a felkészülése, melyhez egy raklapnyi téglával a Merkbau Kft. járult hozzá! Sikeres gyakorlást kívánunk!


2018.09.05 07:55

Pótvizsga felkészítés 2018...


2018.07.30 11:33Jelentkezés 2018...


2018.07.27 09:46Időpontok...

FONTOS IDŐPONTOK:

Beiratkozás és pótbeiratkozás időpontja:

Folyamatosan 2018. augusztus 31-ig

Javítóvizsga időpontja:

2018. augusztus 30. 7:30 órától

Megjelenés alkalomhoz illő öltözetben!
A pótvizsga megkezdésének feltétele a szakmai gyakorlat elvégzése! Az erről szóló igazolást illetve a bizonyítványt kérjük a javítóvizsgára behozni.

Első tanítási nap, tanévnyitó:

2018. szeptember 3. 8 óra

Megjelenés ünneplő öltözetben!

Tankönyvosztás:

2018. szeptember 3-tól külön beosztás szerint történik.
A beosztást a honlapon közzétesszük.


2018.07.10 11:39Tájékoztató 2018...


2018.06.21 07:52VAKÁCIÓ...


2018.06.18 09:13Verseny eredmény...

A Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központ ünnepélyes keretek között adta át Keszthelyen a Balaton Kongresszusi Központ és Színházban az oklevelet és az ajándékot azon Zala megyei tanulók részére, akik az ebben a tanévben általuk szervezett közismereti tanulmányi versenyen értek el első, második, illetve harmadik helyezést. Gratulálunk Kerkai Leventének, aki angol nyelvi versenyen megyei 1., Pajor Palkónak aki megyei 2. helyezést ért el német nyelvből.


2018.06.05 08:02

Műszaki vetélkedő...

Pannon Fejlesztési Alapítvány szervezésében megvalósuló középiskolák számára meghirdetett műszaki témájú vetélkedőn csapatunk 2. helyezést érte el.
Gratulálunk!

Verseny közbeni videók:

VIDEO1

VIDEO2


2018.06.05 07:54

Parlamentben jártunk...

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2018. május 25-én a Parlament felsőházi termében díjátadó ünnepséget szervezett a XI. Szakma Sztár Fesztivál országos szakmai versenyein legjobban szereplő tanulók és gyakorlati felkészítő tanáraik részére.
Az ünnepségen Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a szakmánkénti első három helyezést elért tanulóknak emléklapot adott át, és köszöntötte a gyakorlati felkészítő tanárokat, igazgatókat és a szülőket.
Központiűtés- és gázhálózat rendszer szerelő szakmában Szanyi László Tamás országos 1. , Szabó József Partik pedig 2. helyezést ért el épületgépész technikusok között.
Gratulálunk!


2018.05.29 15:00

Tájfutás Világnapja...

Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Tájfutás Világnapja – World Orienteering Day – mely ismét nagyszerű lehetőséget jelent a tájékozódási futás sportág népszerűsítésére! Az előző évekkel ellentétben idén nem csak egy nap lesz a Világnap, hanem egy hét, május 23. és 29. között. A Magyar Tájékozódási Futó Szövetség felhívására iskolánk is csatlakozott a programhoz, melynek keretében egész napos lehetőséget kínáltunk diákjaink számára a tájfutás sportág megismerésére. A testnevelés órák keretében, az iskola melletti lakótelepen (Landorhegy) egy 10 ellenőrzőpontból álló tájfutó pályát teljesíthettek a tanulók. A sportági feladat tavaly óta visszatérő sportolási lehetőség iskolánkban. A programon szinte valamennyi osztály részt vett.


2018.05.28 15:16

Diákolimpia...

Gratulálunk!

Atlétika megyei diákolimpia, V. korcsoport, 1500 méter
1. hely Bazsika Levente 10.A
2. hely Vass Zoárd László 9.A
3. hely Dávid Adrián Dominik 9.A


2018.05.17 08:42Zalai sikerek...

Zalai sikerek az országos szakmai tanulmányi versenyek döntőjén

"Április végén rendezték a Szakma Sztár Fesztivált, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) és a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) döntőjét 43 szakképesítésben Budapesten, a Magyar Kereskedelmi és Iparkmara szervezésében. A versenyen zalai sikerek is születtek, az alábbiakban a dobogós helyeken végzett zalai fiatalokat mutatjuk be." - RÉSZLET --> ZAOL


2018.05.17 08:26Diákolimpia...

Tóth Bertold intézményünk 9. A osztályos tanulója az Országos Diákolimpián judó versenyszámban harmadik helyezést érte el.

Gratulálunk!


2018.05.17 08:14Ballagás...

Ballagás 2018

2018.05.09 11:52

Aranytoll...

Gratulálunk!

Tanulónk: Supák Dominik Patrik nyerte a SÉTA-aranytollat

Átadtuk a SÉTA-aranytollat(ZAOL)


2018.05.09 13:03Faültetés...

Új hagyomány születik a megyeszékhely végzős középiskolásai kezdeményezésére.

A felnőtté válás egyik aktusa, a polgárrá avatás ezentúl kibővül egy-egy fa elültetésével, amely növekedve helyet ad a majdani találkáknak, s arra emlékeztet, hogy a jövő a mai 18 évesek kezében van, a várost hamarosan ők építhetik, gazdagíthatják tovább. Ezt erősítette meg köszöntőjében Balaicz Zoltán polgármester, amikor részt vett a Béke ligeti faültetésceremóniájában... részlet ZAOL
2018.05.08 08:22

Szakmasztár 2018...

SZÉCHENYIS SIKEREK A SZAKMASZTÁRON

Április 25-én véget ért a XI. Szakma Sztár Fesztivál, ahol 236 tanuló mérhette össze tudását a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV), az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) és a SkillsHungary nemzeti döntőben és bemutatón. A záróünnepség keretében 43 szakmában hirdették ki az első 3 helyezettet. Zalai diákok 6 érmet hoztak el a versenyről.

INTÉZMÉNYÜNK DIÁKJAI KÉT DOBOGÓS HELYEZÉST ÉRTEK EL!

Központfűtés- és gázhálózat rendszerszerelő szakmában ORSZÁGOS 1. HELYEZÉST ért el SZANYI LÁSZLÓ TAMÁS , épületgépész technikus szakmában SZABÓ JÓZSEF PATRIK pedig ORSZÁGOS 2. HELYEZÉST. Felkészítő tanáraik az intézményünk épületgépész munkaközösségének tanárai: Gángó Péter, Gyarmati Attila, Jacsó Krisztián, Péter Imre

Hédl Ádám tavaly győzött először SkillsHungary Nemzeti Döntőn Kőműves szakmában így egy intenzív felkészítést követően a világversenyen képviselte hazánkat és ott, Abu Dhabiban a 22. helyezést érte el. Ezt követően ebben a tanévben szintén nyerni tudott a SkillsHungary Nemzeti Döntőn így a hazánkban, a szeptemberben megrendezésre kerülő EuroSkills-en ( fiatal szakemberek Európabajnoksága) is ő versenyzik majd magyar színekben kőművesként. Felkészítő tanára: Gángó-Péter Diána

G R A T U L Á L U N K A TANULÓKNAK ÉS A FELKÉSZÍTŐ TANÁRAIKNAK!

Az országos szakmai versenyeket 43 szakképesítésben hirdette meg a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a nappali tagozaton végzős szakközépiskolai és szakgimnáziumi tanulók számára. 2018-ban az elődöntőben minden eddiginél több, országosan 7032 diák vett részt, amelyeket a területi kamarák bonyolítottak le. Ezt követték a válogatóversenyek, melyen 474 fiatal versengett a döntőbe jutásért. Végül a szakmai versenyek országos döntőjébe 236-an kerültek be 108 oktatási intézményből.


2018.05.03 10:20

Határtalanul...

A rég nem múlt – a Széchenyi iskola diákjainak kirándulása „Erdélyországban”

A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Széchenyi István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 40 tanulója a Határtalanul pályázatnak köszönhetően részt vehetett egy egyhetes Erdélyi kiránduláson 2018. április 9. és 15. között. A pályázatírás és tervezgetés már a tanév elején megkezdődött, nagy volt a versengés, hogy bekerülhessünk a 40 diák közé, akik elutazhatnak e történelmi régióba. A jó tanulmányi munka és a versenyeredmények meghozták gyümölcsüket, mi is részesei lehettünk a kalandnak. Mivel még nem jártunk Erdélyben, nagy várakozással tekintettünk az út elé.

Indulásunk napján először Nagyszalontát kerestük fel, hogy a tavaly 200. születésnapját ünneplő Arany János emlékének adózzunk. Az Arany-portán kedves apró parasztház csücsült, szerényen idézve fel legnagyobb magyar költőnk visszahúzódó természetét. Sokkal impozánsabb volt a Csonka torony, ahol a „kegyeletteljes fiú”, Arany László jóvoltából beléphettünk a költő világába, dolgozószobájába, személyes tárgyai közé. Különösen karizmatikus tárlatvezetőt kalauzolt bennünket, élveztük minden szavát, sőt, egy-egy általános iskolában tanult vers folytatására is rábírt bennünket.

Aznap még Déva vára várt ránk, siklóval érkeztünk az ősi falak közé, jártunkban-keltünkben mindenkit megérintett a történelem szele. Köműves Kelemennével sajnos nem találkoztunk…

A második napon Vajdahunyadon jártunk, megnéztük a Hunyadi kastélyt, azután Gyulafehérváron, Erdély ősi fővárosában tettünk városnéző sétát. Délután már a különösen szép panorámát kínáló Transzfogarasi úton suhantunk, hogy a Fogarasi havasokban túrázzunk. A magashegyi környezet, a tiszta levegő, a kellemes testmozgás megkoronázta ezt a mozgalmas napot.

Ettől kezdve Barót lett a bázisunk. Az itteni líceummal, mely Baróti Szabó Dávid nevét viseli iskolánk sokéves barátságot ápol, diákjaink többször is ellátogattak már a testvérintézménybe március 15-ei műsorokkal, i. világháborús katonadalokkal. Mi most még szorosabbra fűztük a régi kapcsolatot. Közös főzés, sportversenyek, rendhagyó tanórák emlékeivel gazdagodtunk és gazdagítottuk vendéglátóinkat. Emlékeztetőül egy körtefát ültettünk az udvaron. Talán a jövőben együtt gyönyörködhetünk benne.

Délután a Sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeumba látogattunk, hogy megismerjük ennek a különleges népcsoportnak jellegzetes néprajzi emlékeit, illetve egy időszakos kiállításon afrikai szafarik vadásztrófeáit csodálhattuk meg.

A negyedik és ötödik napunkon kiderült, hogy a Fogarasi havasokban csak ízelítőt kaptunk a magashegyekből, mert előbb a Vargyas-szorosban túráztunk egy egész napot, aztán a Brassói havasokban kóboroltunk. Törcsváron a híres-hírhedt Drakula gróf kastélyában jártunk, de szerencsére ő sem volt otthon.

Vendéglátóinktól egy fergeteges estélyen vettünk búcsút, de csak egyik szemünk könnyezett, a másik örült, mert néhány barátunkkal már hétfőn újra találkozhattunk…

Másnap hazafelé még megpihentünk, várost néztünk Nagyszebenben. Estére értünk Zalaegerszegre… Hat nap, több mint 2000 km. Erdély nyitott képeskönyvként tárult fel előttünk, megmutatva történelmi, kulturális, néprajzi és természeti szépségeit. A Baróti Szabó Dávid Líceum diákjai és tanárai örökké barátaink maradnak, ahogy mi is jobban összekovácsolódtunk és életre szóló emlékeket szereztünk az út során. Középiskolánk és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Határtalanul pályázata jóvoltából saját élményeinkkel igazolhatjuk a mottót: a rég nem múlt – Erdély kultúránk szerves és elidegeníthetetlen része.

Április 16. és 20. között baróti barátaink vendégeskedtek nálunk. Városnézéssel, túrával, sportnappal, cseresznyefa – ültetéssel, zenés búcsúesttel próbáltuk viszonozni kedvességüket, reméljük, sikerrel.

Még sokáig tart, hogy minden élmény a helyére kerüljön bennünk, de már lelkesen készülődünk, hogy jövőre a Felvidéket, Kassát és környékét is felfedezhessük.

A cikket összeállították a Széchenyi SZKI diákjai

Vajdahunyadon

Baróton

Hazafelé

2018.04.25 09:13

Egészségnap...

Az iskolánkban 2018.04.23-án Egészségnapot tartottunk, diákjaink megmérethették például: vércukorszintjüket,vérnyomásukat, és sok más érdekességgel megismerkedhettek.
2018.04.25 14:30

Városi Diáksport nap...

Röplabda csapatunk a Városi Diáksport napon 3. helyezést ért el. Gratulálunk!


2018.04.25 14:39Állásajánlat...


2018.04.19 09:57Szakmák éjszakája...

2018. április 13-án, a pénteken késő délután kezdődött és az éjszakába nyúlt programsorozat keretében többféle programot kínáltunk általános iskolásoknak és szüleiknek, 14-18 év közötti fiataloknak, és a szakmatanulás iránt érdeklődő felnőtteknek.

Ízelítő KÉPEKBEN az iskolánkban lezajlott programokról.


2018.04.18 15:31

Szakmák éjszakája...

Intézményünk programjait megtekintheti az alábbi képre kattintva:


2018.03.27 15:35Zrínyi Ilona Matematika versenyen...

G R A T U L Á L U N K ! Az előző tanévhez hasonlóan, ebben a tanévben is minden évfolyamon első helyezést értek el tanulóink a Zrínyi Ilona Matematika versenyen.


2018.03.22 09:47

szakmai idegen nyelvi verseny...

Beszámoló a szakmai idegen nyelvi versenyről
2018. március 21.

Március 21-én délután iskolánk adott otthont a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum iskoláinak szervezett szakmai idegen nyelvi versenynek. Hét iskola tanulói mérhették össze tudásukat angol és német nyelven. Minden csapat szakmáját bemutató prezentációval érkezett, majd játékos, illetve komolyabb feladatokat kellett megoldaniuk a három fős csapatoknak. A diákok bizonyították, hogy szakmájukban és a munka világában idegen nyelven is képesek helyt állni. A kellemes, jó hangulatú versenyt a keszthelyi VSZK „Salz und Pfeffer”, illetve a keszthelyi Közgazdasági Szakgimnázium „FACEbookkeeper” csapatai nyerték. Köszönet a felkészítő tanároknak, a verseny szervezőinek és a résztvevő diákoknak!


2018.03.22 09:52

Országos szakmai versenyek...

Két tanulónk jutott az országos szakmai versenyek döntőibe!

Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntőjébe jutott :Szanyi László Tamás Központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő tanuló, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjébe pedig Szabó József Patrik épületgépész technikus tanuló!

GRATULÁLUK A TANULÓKNAK ÉS AZ ÉPÜLETGÉPÉSZ MUNKAKÖZÖSSÉG TANÁRAINAK A TANULÓK FELKÉSZÍTÉSÉÉRT!

HAJRÁ A DÖNTŐBEN!!!


2018.03.22 09:46

VI. Nemzeti Döntő kőműves szakmában...

G R A T U L Á L U N K !

2018. március 9.-10.-én Budapesten, a BKSZC Schulek Frigyes Kéttanítási Nyelvű Építőipari Szakgimnáziumban került megrendezésre a VI. Nemzeti Döntő kőműves szakmában.

Itt az ország 5 legjobbja mérhette össze tudását a látszó téglafalazatok kialakításában. A verseny munkaideje 9,5 órás volt.

Az első helyezett lett intézményünk végzett tanulója ( jelenleg másodszakmás tanulója) Hédl Ádám Zoltán, így EuroSkills2018-on Budapesten ő képviselheti hazánkat kőműves szakmában.


2018.03.19 14:57

Ideiglenes felvételi jegyzék 2018...

2018/2019-es tanévre jelentkezők ideiglenes felvételi listája itt megtekinthető.
Tájékoztatásul közöljük, hogy listáinkon megtalálható az összes hozzánk jelentkezett tanuló, függetlenül attól, hogy iskolánkat hányadik helyen jelölte.
Figyelem!
Telefonon nem adunk felvilágosítást!
A sorrend az adatlap-módosítás lehetősége miatt néhány helyen változhat!
A végleges sorrend kialakítása és a felvettek kiértékelése - a Győrből kapott lista alapján - 2018. április 27-ig történik meg.
Egészségügyi alkalmassági követelményeknek való megfelelés szükséges!


2018.03.12 14:49