PENdroid országos verseny...

A PENdroid országos informatikai versenyen jártunk

Intézményünk informatika csapata 2018.február 2.-án vett részt a Pendroid Androidos alkalmazás és játékfejlesztés országos döntőjében.

A csapat első alkalommal indult a versenyen és kitartó munkával elérték, hogy országos döntőbe jutottak.

Kemény, kitartó munka sikereként könyvelték el, hogy sikerült egy igazán jó és érdekes játékprogramot kifejleszteniük.

Az ötletünkért és a csapat munkájáért külön díjban részesültek, az összesített 8. helyen végeztek.

Versenyzők: Farkas Benjámin, Szabó Dominik, Deák Péter és Pintér György

Felkészítő tanár: Kókai György

Gratulálunk!

A csapat verseny közben:


2018.02.08 08:17

LÉGTECHNIKA Szakmai nap...

LÉGTECHNIKA Szakmai nap végzős épületgépész diákoknak

Színvonalas szakmai rendezvényre került sor „Humán követelmények és energiahatékonyság a légtechnikában” címmel január 18-án Törökbálinton a Schako Kft. bemutatótermében. Iskolánk diákjai is részt vehettek a szakmai napon, melyen az Aereco Légtechnika Kft. és a Zehnder GmbH egy-egy képviselője tartott előadást, majd a Schako Kft. füstpróbás vizualizációja következett.

A témák a következők voltak:

 • Energiatakarékos szellőzés, mint a modern épület alapvető része (Aereco Légtechnika Kft.)
 • Hőcserélő típusok és a decentralizált szellőzés (Zehnder GmbH)
 • Komfortterek és ipari terek légbefúvó szerkezeteinek működésismertetése és légsugárkép vizualizációja füst segítségével (Schako Kft.)

háromórás program nyereményjátékkal zárult: az elhangzottakból összeállított totót helyesen kitöltők között a szervezők kisorsoltak egy drónt, melyet a cégek ajánlottak fel jutalomként.


2018.01.29 11:24

PENdroid verseny...

A Pannon Egyetem által középiskolásoknak meghirdetett PENdroid android programozói és játékfejlesztői verseny országos döntőjébe jutott az intézményünk informatikus csapata!

Gratulálunk a csapatnak és Kókai tanár úrnak az eredményhez!

Használati útmutató: Letöltés...

Mobil applikáció: Letöltés...
2017.12.20 17:39TRAINBUD ENERGIAAKADÉMIA ...


2017.12.05 08:55Dobogós helyezés a Legjobb Fűtésszerelő Versenyen ...

Harmadik alkalommal került megrendezésre a Legjobb fűtésszerelő verseny a Robert Bosch Kft. szervezésében. Az eddigi években egy kategóriában, szakmai végzettséggel rendelkező főállású szerelők versengtek egymással, a szervező az idei évben bevezetett egy új kategóriát amelyben a végzős szakközépiskolás tanulók mérhették össze tudásukat. Ezen rendezvényen szinte az ország összes iskolája képviseltette magát.
A Széchenyiből 12 tanulónk indult, akik közül Szabó József Patrik jutott egyedüliként tovább a 2/14. A osztályból. A lebonyolítás három lépcsőben történt. Az első körben minden versenyző a saját iskolájában írásbeli feladatsort töltött ki a cég területi képviselőjének felügyeletében. A december 2-i második körbe országosan a legjobb 12 versenyző kapott lehetőséget Budapesten. Délelőtt, a második fordulóban egy újabb írásbeli teszttel válogatták ki a hat legjobb szerelőt. A svédasztalos ebéd után következett a harmadik, végső forduló. Életszerű helyzetben kellett egy hidraulikus kört kialakítani a hozzá tartozó szerelvényekkel. Összességében komplex szakmai tudás volt szükséges a jó eredmény eléréséhez. Szabó József Patriknak a kiélezett verseny végén a harmadik helyett sikerült megszereznie. Az előkelő helyezéshez az oklevél mellett egy nagy értékű fúrógép, munkaruha számos kisebb ajándék járt jutalmul.

Eredményéhez gratulálunk!

Iskolánk ezúton is szeretne köszönetet mondani a Robert Bosch Kft. munkatársainak a versenyen való részvételi lehetőségért és a szívélyes vendéglátásért.

Felkészítő tanárok: Péter Imre, Jacsó Krisztián, Gángó Péter
2017.12.04 22:35REHAU épületgépészeti Szakmai előadás a Széchenyiben...

A szerdai tanítási nap rendhagyó módon kezdődött a Széchenyis gépész tanulóknak. Iskolánkba látogatott Biatorbágyról a REHAU Kft. területi üzletkötője Kirch Szabolcs épületgépész mérnök, aki által megismerkedhettünk építő ipar egyik legnagyobb nívójú cégének termék palettájával a különböző szakágakban. Ezeken belül gyakorlati példákra alapozva a felület fűtési, ivóvíz hálózati, hangcsillapitott lefolyó rendszerek kerültek részletesebb bemutatásra. A két részletből álló előadás után a tanulóknak lehetőségük volt a márka által preferált toldó hüvelyes csőkötés készítésre a legkorszerűbb szerszámokkal.
2017.11.30 14:35

Német nyelvi verseny...

A neves íróról elnevezett Goethe intézet, mely a német kultúrát és nyelvet hivatott terjeszteni, 2017.11.24.-re hirdette meg versenyét Budapesten szakközépiskolások részére. Az országból mindenki nevezhetett, aki szakközépiskolában tanul (régen szakmunkás) és nem töltötte be a 18. életévét. A verseny mottója „Beruf-Sprache-Spass” – vagyis szakma-nyelv-móka. Iskolánkból a ZSZC Szécheni István Szakközép és Szakgimnáziumából egy három fős csapat indult Erdős Szilveszter (10.e.), Kiss Máté (10.e.) valamint Szabó Ferenc (9.g.) osztályos tanulók és Müller Annamária felkészítő tanár részvételével.

Korán reggel indultunk a ZSZC kisbuszával, Keszthelynél csatlakoztak hozzánk a VSZK tanulói is. Az út jó hangulatban telt. A regisztráció és rövid megnyitó után a csapatok megkezdték a versenyt. 25 állomáson kellett túljutniuk 2 óra alatt egy rövid szünet beiktatásával. Az állomások a mottónak megfelelően 3 fő téma köré csoportosultak. A szakmai részben például kártyákat kaptunk, ahol a képekhez a szakma nevét és annak leírását kellett összerendeznünk, de volt olyan feladat is, ahol a szerszámokat és nevüket kellett összepárosítani. A nyelvi részben Németországról annak kultúrájával kapcsolatos feladatokat kellett megoldanunk. Például autómárkákat és azok jelzéseit kellett összeillesztenünk. A móka részben ügyességi feladatot kellett megoldani. Ördöglakatot kibogozni, golyókból piramist építeni, vagy darts táblára célba lőni.

A Goethe intézet jóvoltából megebédeltünk, majd az eredmény hirdetést követően elindultunk haza….

Hogy milyen helyezést értünk el? 3. lett a csapat a 11-ből, nem rossz ugye?

Aki érdeklődik a német nyelv és kultúra iránt, sok hasznos dolgot, gyakorlatot talál a Goethe intézet honlapján

Szabó Ferenc (9.g.)
2017.11.28 11:16A Szakképzés Európai Hete...

A szakképzés európai hetének rendezvényeként intézményünkben 2017. november 24-én 15 órától tartottunk az érdeklődő tanulók számára „Találj rá a leendő szakmádra” interaktív szakmai gyakorlati bemutatót, valamint ezen a napon 16:30 órától Tehetséggondozás a Széchenyiben - avagy Szakmaválasztástól a szakmák olimpiájáig című előadásra került sor.

Az igazgató tájékoztatta az érdeklődőket az előző tanév kiemelkedő eredményeiről és Abu Dhabiban, a szakmák olimpiáján kőműves szakmában Magyarországot képviselő tanítványunk Hédl Ádám és felkészítő tanára Gángó-Péter Diána tartottak élménybeszámolót.
2017.11.26 21:39

A Szakképzés Európai Hete...

A találj rá leendő szakmádra program során pályaválasztás előtt álló általános iskolásokat, gimnáziumi tanulókat, szakmaváltáson gondolkodó szakgimnáziumi és szakközépiskolai diákokat, valamint második szakmát választó felnőtteket várunk.

Tehetséggondozás a Széchenyiben, avagy a szakmaválasztástól a szakmák olimpiájáig program során pályaválasztás előtt álló általános iskolásokat, gimnáziumi tanulókat, szakmaváltáson gondolkodó szakgimnáziumi és szakközépiskolai diákokat várunk. A szakmanépszerűsítő rendezvényen az érdeklődők megismerkedhetnek a sikerhez vezető úttal a kiemelkedő eredményt elérő tanulónk és felkészítői élménybeszámolóján keresztül. Köszöntőt mond és a szakember utánpótlás fontosságáról megosztja gondolatait: a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke Pácsonyi Imre, városunk polgármestere Balaicz Zoltán, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke Mazzag Ferenc és a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum főigazgatója Szabó Károly. A jelenlévők kötetlen beszélgetés során tehetik fel kérdéseiket a jelen lévő szponzoroknak, szakmai szervezetek képviselőinek, iskolánk tanárainak.
2017.11.13 14:16A Szakképzés Európai Hete - informatika...

Műszaki informatikus programunk:
 • Jöhet a JAVA játékprogram készítés
 • Android applikáció bemutató

2017.11.13 14:43

A Szakképzés Európai Hete - épületgépészet...

Épületgépész programok:
 • Ismerd meg, próbáld ki az épületgépészet csúcstechnológiáit

2017.11.13 14:53

A Szakképzés Európai Hete - építészet...

Építész munkaközösségünk programjai:
 • Töredékekből egész, mozaik kép készítése
 • Látszó téglafalazatok kialakítása, boltövet építése
 • Jégkunyhó készítés
 • Díszítő ornamentikák készítése a foglalkoztató szigetünkön.

2017.11.13 14:48

A Szakképzés Európai Hete - elektrotechnika...

Elektrotechnika, elektronika munkaközösség programja:
 • Az áramkörök rejtelmei
 • Ördöglakat készítés

2017.11.13 14:52

Meghívó nyílt tanítási órára...

Nyílt tanítási óra 2017. november 16-án a Széchenyiben!

Tantárgy Osztály Időpont Óra témája Szaktanár Terem
Angol nyelv 11.A 5.óra Meghívó Tölli Tamásné Bálizs Zsuzsanna Fsz 25-ös terem
Matematika 9.A 4.óra Függvények Doma Ágota Fsz 25-ös terem
Programozás gyakorlat 1/13 A 3.óra Grafikus felület programozása Rózsás Tibor 28-as terem
Adatátviteli hálózatok üzemeltetése 5/13 A 4.óra Router beállítások Kókai György 27-es terem
IT. Alalpok 9.A 2.óra Számítógép szerelés Sabján Sándor 29-es terem
Falfelületek festése, díszítése 10.E 2.óra Díszítő munkák Somogyi Andrea 11-es terem
Fűtési rendszerek 5/13 A, 2/14 A 2.óra A szivattyú miért kapja fel a vizet? Gángó Péter 1/B terem
Épület villamosság szerelés 10.G 3.óra Intelligens épületek Petrics István E./1 terem

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

2017.10.26 21:082018/2019. tanév hiány-szakképesítések...

Sorszám Szakképesítés megnevezése OKJ azonosító Megjegyzés
XX/1. Ács 34-582-01 szakközépiskolai képzés
XX/3. Burkoló 34-582-13 szakközépiskolai képzés
XX/5. Festő, mázoló, tapétázó 34-582-04 szakközépiskolai képzés
XX/13. Kőműves 34-582-14 szakközépiskolai képzés
XX/14. Központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő 34-582-09 szakközépiskolai képzés
XX/19. Villanyszerelő 34-522-04 szakközépiskolai képzés
XX/20. Víz-, csatorna- és közmű-rendszerszerelő 34-582-12 szakközépiskolai képzés

Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíj (tanulmányi eredménytől függően):

 • Szakközépiskola ösztöndíj 10.000 – 35.000 Ft/hónap
 • Szakgimnázium ösztöndíj 20.000 – 50.000 Ft/hónap
Forrás: 252/2016. (VIII. 24.) Korm. rendelet a Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíjról
2017.10.24 11:08Pályaválasztás 2018/2019-es tanév...

Bővebb információ a Pályaválasztási tájékoztató menüpontban!

Nyílt napok
 • 2017.11.13. 16:00-16:30
 • 2017.11.16. 08:00-08:30, 08:45-11:25
 • 2017.11.24. 15:00-17:00

2017.10.18 18:08Marl – németországi utazás...

2017. szeptember 25-től iskolánk 12 tanulója és két tanára pályázaton nyert programon vett részt Marlban. Élménybeszámolónk erről a felejthetetlen hétről fog szólni.

A sikeres reptéri check után 6.10- kor szállt fel a repülőnk. Hamarosan a dortmundi rádióállomás fölé érve a kapitány riasztó hírt közölt: „Látótávolság kevesebb mint 300 méter, és meghibásodott az automatikus leszállító rendszer.” Reménykedtünk, hogy nem fogunk szerepelni a Légikatasztrófák következő epizódjában…Szerencsére pár levegőben megtett kör és 30 perc elteltével leszálltunk. Ekkor már sejtettük, hogy izgalmas kaland vár ránk. Érkezésünk után autókkal elvittek bennünket a marli iskolába. Rövid ismerkedést követően beosztottak bennünket vendéglátóinkhoz.

A hét témája az alkohol volt, amivel kapcsolatban projektmunkákat végeztünk. Igyekeztek megóvni bennünket ennek a káros anyagnak ártalmas hatásaitól felvilágosítás keretében. Egy kérdőívet állítottunk össze a fiatalok alkoholfogyasztási szokásairól, melyet másnap az iskola 300 diákjával töltettünk ki és a válaszokat kiértékeltük. Kiderült, hogy ők sem mások, mint magyar társaik… Este egy közeli sörfőzdét látogattunk meg. A sörfőző mester előadását hallgattuk a sörfőzésről és meg is kóstolhattuk a helyben készült sörkülönlegességeket. Szerdán a helyi rendőrkapitányságon vártak minket. Egy rendőrtiszt segítségével kipróbálhattuk a különféle alkoholszondázási módszereket, a bátrak a „részeg” szemüvegben való közlekedést is.

Másnap ellátogattunk a Gasometerbe, ami egy százöt méter magas, régen gáztározóként működő épület volt, ma gyönyörű kiállítási helyszín. Az egykori földgáztározóban egy hatalmas gömbre vetítik a Föld folyamatosan változó képét, amit 110 méter magasból is meg lehet csodálni. Várt ránk a SuperFly is, ez egy trambulinpark, ahol kiugrálhattuk magunkból az egész hét során felgyülemlett feszültséget. Ugyanezt a célt szolgálták az esténként meglátogatott bárok és házibulik is.

Pénteken elmentünk a helyi iskolába, ahol az intézmény egyik kémiatanárának irányításával borból 76%-os alkoholt készítettünk lepárlással, majd egy belgyógyász szakorvos hívta fel figyelmünket az alkoholfogyasztás káros következményeire. Meglepetésünkre ellátogatott az iskolába egy idősebb bácsi, aki több mint 60 éve menekült el Magyarországról. Zenész volt, és mesélt nekünk magyarul is.

Szombaton közös grillezés mellett elevenítettük fel a hét legszebb emlékeit. A szombati családi nap után vasárnap reggel indultunk Dortmundból Budapestre. A visszaút szép és nyugodt volt.

Fáradtan, de élményekkel gazdagabban érkeztünk haza vasárnap!

Bokor Zoltán
Kámán Richárd
10. A
2017.10.12 12:39Európai Diáksport Napja...

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) idén szeptember 29-én rendezte meg az Európai Diáksport Napja Magyarország című programot. A programhoz iskolánk is csatlakozott 2017 méter lefutásával.
2017.09.30 19:23Széchenyi túra...

A 226 évvel ezelőtt született névadó, Széchenyi István életéről, valamint Zalaegerszegről, a bűnmegelőzésről és a környező élővilágról is számot adtak a megyeszékhelyi ZSZC Széchenyi István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tanulói a múlt pénteki közel 6 kilométeres, négy állomásos emléktúrán, amelyet hagyományteremtő céllal másodszor rendezett meg a tantestület (A feladatokat többek között Fehér Ferenc tájfutó, az iskola tetsnevelő tanára állította össze.).

Gratulálunk a helyezetteknek:
I. helyezett: 11.A
II. helyezett: 9.A
III. helyezett: 5/13.A és 2/14.A

2017.10.03 22:33

Marl – németországi utazás...

Intézményünk 14 diákját és 2 pedagógusát a Német Észak-Rajna-Vesztfália tartományában található Marl város (Zalaegerszeg testvérvárosa) Hans-Böckler-Berufskolleg szakképző intézmény látja vendégül egy hétig.

A tegnapi nap a város polgármesterénél jártak, ott készült a kép.
2017.09.27 17:35Fotovoltaikus rendszerek elhelyezése az iskola épületén...

KEHOP-5.2.11-16-2016-00023

A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum az Európai Unió támogatásával megvalósuló Széchenyi 2020 Program keretében „Fotovoltaikus rendszerek kialakítása központi költségvetési szervek részére” című pályázati felhívásra benyújtott „Fotovoltaikus rendszerek elhelyezése a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum épületein” című pályázata vissza nem térítendő támogatást nyert A támogatás mértéke az elszámolható összköltség 100 % - a, amely 189 604 380,- Forint.

A KEHOP-5.2.10-16-00023 kódszámú projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg 2017. 03. 23.– 2017.12.31. között.

bővebben...
2017.09.06 11:44Szakkör...


2017.09.17 19:15Meghívó - Opel Nyílt nap...


2017.09.08 20:06Elismerő oklevél...

Kiemelkedő szakmai tevékenységük elismeréseként Péter Imrének, Petrics Istvánnak, Gángó-Péter Diána kollégáinknak Balog Zoltán miniszter úr az Emberi Erőforrások Minisztériumának Elismerő oklevelét adományozta.

Gratulálunk!!!
2017.09.17 19:11

Megnyertük a Határtalanul pályázatot ...


2017.08.30 12:08Tanévkezdés…

Első tanítási nap

2017. szeptember 01. (péntek)

7:50 - Tanévnyitó ünnepély (megjelenés ünneplő ruhában), utána 2 db osztályfőnöki óra, majd órarend szerinti tanítás.
2017.08.22 08:22Beiratkozás technikus évfolyamra...


Időpontja:
2017.08.29. 08:00

Beiratkozáshoz hozza magával:
 • bizonyítványát;
 • személyi okmányait;
 • TAJ kártyáját;
 • adóigazolványát;
 • felmentési igazolásait.


2017.08.22 08:25ESTI KÉPZÉSEK...

2015 szeptemberétől a második OKJ-s szakma kitanulása is ingyenessé vált életkori határtól függetlenül. Sőt, aki felsőoktatási diplomát szerzett, de OKJ-t még nem, neki két szakmát támogat az állam, ha azt iskolarendszerű képzésben szerzi meg.

Kinek ajánljuk az esti tagozatos képzéseinket?

 • Azoknak a munkavállalóknak, akik építőipar, vagy informatika területén szeretnének elhelyezkedni
 • Azoknak a pályakezdőknek, akik első szakmájukkal nem tudtak elhelyezkedni a munkaerő-piacon.
 • Azoknak a munkavállalóknak, akik jelenleg munka nélkül vannak, de szeretnének minél előbb elhelyezkedni a munkaerő-piacon, akár szakmaváltással is.
 • Azoknak a munkavállalóknak, akik hosszabb inaktív időszak után térnek vissza a munkaerő-piacra (pl. GYES), és korábbi szakmájukat szeretnék kiszélesíteni.
 • Azoknak a munkavállalóknak, akik lakóhelyet változtattak, és meglévő szakmájukra a helyi munkaerő-piacban nem mutatkozik kereslet, így szeretnének a helyi gazdaság igényeihez jobban illeszkedő szakmát elsajátítani.
 • Azoknak a munkavállalóknak, akik vállalkozásba kezdtek, és szeretnék vállalatuk profilját, szolgáltatási kínálatát bővíteni.
 • Azoknak a munkavállalóknak, akik elhelyezkedtek a munkaerő-piacon, de tovább szeretnék bővíteni szaktudásukat, szeretnék növelni piaci versenyképességüket.

Képzési kínálatunk:

 • Ács
 • Burkoló
 • Kőműves
 • Festő, mázoló, tapétázó
 • Tetőfedő
 • Magasépítő technikus
 • Villanyszerelő
 • Erősáramú elektrotechnikus
 • Épületgépész technikus
 • Központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő
 • Hűtő- és légtechnikai rendszerszerelő
 • Víz- csatorna- és közmű rendszerszerelő
 • Műszaki informatikus
 • Kis és középvállalkozások ügyvezetője

A képzés fő jellemzői:

 • Az esti oktatás munkarendje szerint folyó oktatás esetében a tanórák számának a nappali rendszerű oktatás munkarendje szerinti kötelező tanórai foglalkozások ötven százalékát kell teljesíteni (általában heti fél nap elméleti képzés).
 • A gyakorlati képzés külső munkahelyen történik tanulószerződéssel (általában két nap a gyakorlat). Tanulószerződés saját munkahellyel is köthető.
 • A képzésbe való bekapcsolódásnak nincs felső korhatára.
 • A képzés két tanéves, OKJ-s vizsgával zárul.
 • A képzés és a vizsga is ingyenes.
 • A fent meghirdetett szakmai képzéseket 8 – 12 fő jelentkező esetén indítjuk.

2017.08.22 14:39Tankönyvosztás...

 • 2017.08.24. (csütörtök)
  • 08:00 - 10:30
   9.évfolyam
   (szakgimnázium és szakközépiskola)
  • 12:30 - 15:00
   10.évfolyam
   (szakgimnázium és szakközépiskola)

 • 2016.08.25. (péntek)
  • 08:00 - 10:30
   11.évfolyam
   (szakgimnázium és szakközépiskola)
  • 12:30 - 15:00
   12.évfolyam
   (szakgimnázium)

Az ingyenes tankönyvben részesülő diákok a tanév megkezdésekor az igazolások bemutatása ellenében vehetik át tankönyveiket az iskola könyvtárából.

A KELLO 2017/2018-as tanév tankönyvellátással kapcsolatos Szülői tájékoztatója...
2017.07.31 09:56Javítóvizsga időpont...

2017.08.28. 7:30

A beosztás 2017.08.22-től tekinthető meg az iskola aulájában.

Eredményhírdetés: 2017.08.28. 15:30

Megkérünk minden javítóvizsgázó diákot, hogy a megjelölt időpontban pontosan, alkalomhoz illő öltözetben, bizonyítványával és a nyári gyakorlatot igazoló igazolásával megjelenni szíveskedjen!
2017.07.31 09:56