Exkluzív tanulmányi kirándulás...

A Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége szakgimnáziumok és szakközépiskolák számára hirdetett országos pályázatot, amelyen intézményünk első helyezést ért el. Az első helyezéssel 350 000 Ft értékben műhely korszerűsítést nyertünk. A pénzjutalom mellé kaptuk még ajándékba egy exkluzív tanulmányi kirándulást a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetési területére. A kirándulásra a "Szakképzésben szerzett élményeim" c. fotópályázatunk díjnyertes fotóit készítők, az OSZTV és SZKTV országos versenyek középdöntőibe jutott tanulók, valamint a Országos Rézversenyt megnyerő tanuló vehetett részt jutalmul.

Köszönjük a felejthetetlen élményeket!

A fotókat a versenyszervezők engedélyével tesszük közzé.
2017.03.27 14:23

VÍZ VILÁGNAPI rendezvény...

A Gellénházi Dr. Papp Simon Általános Iskola, az Izsák Imre Általános Iskola , a Zalaegerszegi Öveges József Általános Iskola, a Söjtöri Deák Ferenc Általános Iskola, a Bocföldei Körzeti Általános Iskola, a Zalaszentgróti, Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola közel 200 tanulója vett részt a mai napon a VÍZ VILÁGNAPI rendezvényünkön.

A rendezvényt a Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata, a ZALAVÍZ ZRT, és a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta.

Köszönjük!
2017.03.23 11:45

WORLD SKILLS NEMZETI DÖNTŐ...

WORLD SKILLS NEMZETI DÖNTŐ I. helyezés

Hédl Ádám Zoltán végzős, kőműves-és hidegburkoló szakmát tanuló diákunk vett részt az ÉVOSZ által szervezett 2017. évi World Skills Nemzeti Döntőn kőműves (Bricklaying) szakmában. A két napos versenyen egy nagyon erős mezőnyben végzett az első helyen. Ezzel megnyerte a lehetőséget arra, hogy hazánkat képviselje 2017-ben a „szakmák olimpiájának” is nevezett világbajnokságon Abu Dhabiban. Felkészítő tanára Gángó-Péter Diána és Deák Ferenc (gyakorlati oktató - ZÁÉV Zrt.). A válogatóverseny megvalósításához a Leier Hungária Kft., BauMit Kft. és a BKIK, valamint a budapesti Ybl Miklós Építőipari Szakképző Iskola nyújtott anyagi, illetve szakmai támogatást. Ádám látható lesz egy bemutató falazással nemcsak a Szakma Sztár helyszínén Budapesten, hanem iskolánkban is, a Szakmák éjszakáján.

GRATULÁLUNK!

Lezajlott a kőműves döntő és az épületgépész…
2017.03.25 20:31

Szakmai idegen nyelvi verseny...

Mai napon a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Széchenyi István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája és a Deák Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája által meghirdetett szakmai idegen nyelvi versenyen 5 intézmény 27 diákja versenyezett.

Helyezések:

angol nyelv:

  1. Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Széchenyi István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
  2. Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Ganz Ábrahám Szakgimnáziuma
  3. Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Keszthelyi Vendéglátó Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája

német nyelv:

  1. Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Keszthelyi Vendéglátó Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája
  2. Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Keszthelyi Közgazdasági Szakgimnáziuma
  3. Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Báthory István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Gratulálunk!
2017.03.21 17:49

Zrínyi Ilona matematika verseny...

A Zrínyi Ilona matematika verseny Zala megyei fordulóján szakgimnáziumi kategóriában MINDEN ÉVFOLYAMON ELSŐ helyezést értek el tanítványaink.
Felkészítő tanár: Doma Ágota

GRATULÁLUNK!
2017.03.23 20:51

Széchenyis sikerek a 14. Országos rézversenyen...

Az idén 14. alkalommal került megrendezésre az Európai Réz Intézet szervezésében az Országos rézverseny. Szakgimnáziumi szinten kilenc, szakközépiskolai szinten öt diákunk mérte össze a tudását a többi intézmény tanulóival. Az egyéni versenyben Szabó József 13.A Épületgépész technikus tanulónk első helyezést ért el. Az iskolák versenyében középiskolai szinten Zalaegerszegi SZC Széchenyi István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája végzett az első helyen. A jó szereplésnek köszönhetően iskolánk 80 000 Ft-os támogatásban részesül, míg az egyéni első helyezett az igazgatói dicséret mellett 30 000 Ft-os ajándékutalvánnyal, 1 éves VGF épületgépész szaklap előfizetéssel és a Daikin Hungary Kft. által felajánlott a ajándéktárgyakkal gazdagodott. Felkészítő tanárok: Jacsó Krisztián és Gángó Péter

A részletes eredmények az alábbi linken tekinthetők meg:
http://www.copperschool.com/hu/helyezes/2017"
2017.03.08 20:56Találj rá a leendő szakmádra...


2017.03.14 13:48A SZAKMA KIVÁLÓ TANULÓJA VERSENY...

Ma érkezett a hír, hogy a villanyszerelő tanulónk is a SZAKMA KIVÁLÓ TANULÓJA VERSENY döntőse lett! (Három műszaki informatikus, két épületgépész technikus, egy központi fűtés és gázhálózat szerelő tanulónk is az OSZTV ill. SZKTV országos versenyek döntősei!!)

Gratulálunk!!

A magasépítő technikus tanulónk eredményéről még nincs információnk.


2017.03.14 16:57Évfordulók, aktuális ünnepek...


2017.03.11 17:05Könyvajánlat az érettségi vizsgákhoz...


2017.03.14 13:46Szakma Kiváló Tanulója Verseny és OSZTV...

Az alábbi szakképesítésekben tanuló versenyzők jutottak be a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) országos döntőjébe. A villanyszerelő és a magasépítő technikus versenyzőnk eredményéről még nincs információnk.

Gratulálunk a tanulóknak és a felkészítőiknek!


2017.03.14 18:27IDEIGLENES FELVÉTELI RANGSOR...

Az iskolába jelentkezők ideiglenes felvételi rangsora megtekinthető a PÁLYAVÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ menü IDEIGLENES FELVÉTELI RANGSOR menüpontja alatt.
2017.03.05 11:10Rendhagyó tanóra...

Prof. Dr. Monok István, az MTA doktora intézményünk egykori diákja - Széchenyi-díjas irodalom- és művelődéstörténész, könyvtáros, bibliográfus, egyetemi tanár, az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatója (1999 -2009), a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központ főigazgatója - tartott 2017.03.03-án intézményünkben rendhagyó tanórát "Tévhitek a műveltségről" címmel.
2017.03.04 11:40

Műszaki Nap...

Tegnap Műszaki nap volt az intézményünkben. Reggeltől kora délutánig rendhagyó tanítási órákon vettek részt tanulóink. A műszaki informatika, építészet, épületgépészet és a villamosság szakterületekről érkeznek külső előadók, akik a legújabb anyagokról, eszközökről, technológiákról tartottak előadást és gyakorlati bemutatót.
2017.03.03 08:01

A legmodernebb technológiák és technikai eszközök...

Zalaegerszeg - A legmodernebb technológiákkal és technikai eszközökkel volt módjuk ismerkedni csütörtökön a diákoknak a megyeszékhelyi Széchenyi-középiskolában.

A műszaki informatika, építészet, villamosság és az épületgépészet területén vezető cégektől érkeztek az előadók, hogy a legújabb anyagokról, eszközökről, módszerekről szóló ismereteiket megosszák a tanulóinkkal - foglalta össze a két évtizednél régebbi hagyományra visszatekintő műszaki napjuk lényegét Némethyné Lövey Zsuzsanna intézményvezető.

A Széchenyi Szakgimnázium és Szakközépiskola jelenleg 445 nappali és esti tagozatos diák okításáról gondoskodik. Tanulóik képesek az építészet minden területén helyt állni, vagy ahogy Péter Imre szakmai intézményvezető-helyettes megfogalmazta: felépítik a korszerű házat és intelligens technikai eszközökkel is felszerelik.

Legfontosabb, hogy a diákok megerősítést kapnak, hogy amit az iskolában tanulnak az a termelésben is megtalálható - mondta Péter Imre. - Ezért minden tanulónk részt vesz ezen a napon, azokat is behívtuk, akik ma külső gyakorlati képzésen lettek volna - tette hozzá. Mint elmondta, a szakmai munkaközösség választotta ki az előadókat, tekintettel arra, hogy az adott területen milyen fejlesztés történt, illetve mi várható.

Példaként a klímatechnológiát említette, hiszen ma már a hűtésre ugyanolyan hangsúlyt fektetnek, mint a fűtésre. Kevés az az átmeneti idő, amikor valamelyik rendszer ne működne az épületekben. Ennek fontosságát felismerve az ország vezető cége bemutató teret alakít ki az iskolai műhelyben, szolgálva ezzel a diákok, illetve külső szakemberek képzését. Egyre több speciális szerszámot is használnak a szakmában, ezekről is szóltak az előadások, tette hozzá Péter Imre.

Sokféle újdonságot mutattak be és láttunk ismerős berendezést is, a műanyagcső-hegesztővel például már dolgoztunk - mondták kérdésünkre a 10. A osztályos diákok, akik az épületgépészetben használatos eszközökről szóló előadáson vettek részt. Az érdekességek közül még a hőszivattyúkról és a megújuló energiákról tartott ismertetőt emelték ki a fiatalok.

A gazdasági területeken vezető cégek szakemberei tartottak előadásokat...tovább a zaol.hu-ra
2017.03.14 18:32Cikk a Zalai Hírlapban...

Kókai Zoltán 12.A osztályos tanuló cikke a Zalai Hírlapban jelent meg.

Gratulálunk!
2017.03.14 18:37Műszaki Nap...


Évfordulók, aktuális ünnepek...


Iskolai könyvtár könyvajánlója...

A tanárok és a diákok mellett minden könyvbarát számára ajánl hasznos elfoglaltságot, könyvet a tanuláshoz, szórakozáshoz és a szabad idő kellemes eltöltéséhez!


2017.02.14 21:38Safer Internet Day...

Minden év második hónapjának második hetének második napján van a Safer Internet Day, vagyis Biztonságos Internet Nap, melyet idén 2017-ben február 7-én rendeznek meg a hazánkban, és az eseménnyel a világ több mint 120 országához csatlakozunk. A saferinternet.hu oldal tájékoztat, hogy mit tudunk tenni azért, hogy az internet jobb és biztonságosabb legyen!
2017.02.07 16:48Pályaválasztási nap...

Pályaválasztási nap pályakezdő fiataloknak és pályamódosító felnőtteknek

Január 31-én, kedden, délelőtt 10 és délután 16 óra között Pályaválasztási napra várják az érdeklődő közép-, illetve főiskolásokat, valamint a pályamódosításra, átképzésre készülő felnőtteket a Keresztury Dezső VMK-ba (8900 Zalaegerszeg, Landorhegyi út 21.).

A délelőtt a pályaválasztás előtt álló fiataloknak szól, ahol ismereteket szerezhetnek azokról a képzési lehetőségekről, amelyek Zalaegerszegen várják őket. A kiállító standok között megtalálhatják a középfokú, valamint a felsőfokú iskolák kínálatait, a szakemberek pedig segítséget adnak, amennyiben bármilyen kérdés felmerülne. A délután folyamán a felnőtteket várják a standokhoz, hiszen fontos, hogy tisztában legyenek képzési lehetőségeikkel. A második szakma megszerzése ingyenes, valamint támogatott felnőttképzésekre is nyílik lehetőség, így várják mindazokat az aktív korúakat, akik átképzésen gondolkodnak, mivel jelenlegi szakmájukkal nem tudnak elhelyezkedni. Továbbá várják azokat, akik 50 év felettiek, gyesről, gyedről visszatérőket, valamint a tartós munkanélkülieket, illetve foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülőket, alacsony iskolai végzettségűeket. A Pályaválasztási nap keretében minden erre vonatkozó információt, segítséget megkapnak a részt vevő szervezetektől. A program lényege, hogy mind a pályaválasztás előtt álló fiatalok, mind az aktív korú felnőttek tisztában legyenek lehetőségeikkel s azokkal a képzési formákkal, amelyek számukra a legmegfelelőbbek.
2017.01.26 20:21FELNŐTTOKTATÁS...

Kis- és középvállalkozások ügyvezetője - 2016/2017. keresztféléves képzések.

Jelentkezési határidő:
2017. január 20.

Részletekért kattintson ide...


2017.01.15 16:14Kellemes Ünnepeket...


2016.12.22 14:02Nyugdíjasainkat köszöntöttük ...

A karácsony közeledtével szeretettel fogadtuk iskolánk volt tanárait, dolgozóit, hogy egy kellemes délutánt töltsünk el a régi emlékek, élmények felidézésével. A délután bensőséges hangulatban, meghitt környezetben zajlott le.
2016.12.22 13:54

Fotópályázat ...

"A szakképzésben szerzett élményeim" címmel tanítványainknak fotópályázatot hirdettünk. Felhívásunkra az intézményünkben vagy szakmai gyakorlatokon esetleg lakókörnyezetükben szerzett élményeiket fotókkal mutathatták be. A beküldött képek előszűrésen vettek részt, a legjobb 45 képet kiállítottuk. Vendégeink, tanulóink a nekik legjobban tetsző fotóra szavazhattak. A legtöbb szavazatot kapott fotók készítői (7fő) jutalmul szakmai kiránduláson vehetnek részt. Eredményhirdetés december 21.-én a Karácsonyi műsorban lesz.

Minden nap egy új képet töltünk fel a oldalunkra.
2016.12.16 08:05Szakképzésben szerzett élményeim...

Tanítványaink az intézményünkben vagy szakmai gyakorlatokon esetleg lakókörnyezetükben szerzett élményeiket fotókkal mutatták be. A beküldött képek előszűrésen vettek részt, a legjobb 45 képet mutattuk meg a közönségnek. Iskolánk facebook oldalán felhívást tettünk közzé, kérve volt diákjainkat ajánljanak kiemelkedő, különleges életpályát bejárt tanulókat, akik megosztják velünk sikerük titkát. Felhívásunkra régi tanítványaink, tanáraink, 25 volt Dimitrovos-Széchenyis diák életpályáját ajánlották bemutatásra. A megkeresett, megtalált régi tanítványaink szívesen és büszkén vállalták, hogy bemutatják életpályájukat, munkáikat. Ez a kör közel sem teljes, sok értékes életpályát a rendelkezésünkre álló kevés idő miatt nem tudtunk bemutatni. Szeretnénk ha 2019-re az intézményünk 50 éves évfordulójára mindenkihez eljuthatnánk. Várjuk továbbra is a sikeres életpályára vonatkozó ajánlásokat.
2016.12.13 15:17

Kisgalériánk megújult...

Itt került elhelyezésre a 2m x 1,60-as LED fal, amelyet tanítványaink a TWIN EU-s projektben készítettek el. A projektben négy ország diákjai vesznek részt: olaszok, németek, lengyelek és mi magyarok. A projekt zárására tavasszal Németországban kerül sor.
2016.12.13 15:16Rap videó lett a LEO Szakiskolai pályázatának első helyezettje...

A Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége (LEO) szakgimnáziumok és szakközépiskolák számára hirdetett nagyköveti programot és országos pályázatot, amely során a diákok megmutatták miért szeretik a szakmájukat. Az employer branding programban országszerte 10 település szakiskolái vettek részt, akik közül három pályázót díjazott a zsűri a LEO évzáró reggelijén, a budapesti Gundel étteremben.Az első helyezett, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Széchenyi István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája lett, akik egy rap videót készítettek, amellyel a csapat műhelykorszerűsítést nyert az iskolájának 350.000 Ft értékben. A győztes pályamunkát Nagy Adrián, Jónás Gergő, Bencze Balázs, Bóbics Balázs a Széchenyi István Szakgimnázium és Szakközépiskola 11. K osztályos központi fűtés és gázhálózat- rendszerszerelő szakmát tanulók Jacsó Krisztián szaktanár irányításával készítették. A pályázati kiírás szerint vizuális módon, digitális formában kellett bemutatni, miért fontos a tanulók által választott szakma, hogyan illik ez a létesítménygazdálkodás iparágába.

Zalai Hírlap cikk...
2016.12.02 20:03A Szakképzés Európai Hete ...


2016.11.29 20:00Pályaválasztási tájékoztató 2017/2018 ...


2016.11.29 11:25